Vlag van Nederland

Bondscoach Danny Blind zal tegen Polen een paar wijzigingen aanbrengen in de basiself. Het duel in Gdánsk is vooral om uit te proberen, terwijl in de laatste oefeninterland tegen Oostenrijk de contouren zichtbaar zullen worden van het elftal dat in september aan de WK-kwalificatie begint.

Er zijn negen veldspelers die in het duel met Ierland niet in de basis stonden. “Nee, die ga ik zeker niet alle negen opstellen om een totaal ander elftal te maken. Maar in elke linie kan wel één wijziging zitten”, vertelt Blind in gesprek met De Telegraaf.

“Verder gaan we door met waarop we hebben ingezet”, aldus de bondscoach. De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg stabiliteit vindt. Op de trainingen in aanloop naar het duel met Ierland leek het er goed uit te zien.

“Daarom was de wedstrijd in Dublin zo frustrerend voor ons. Ik hoopte op een vervolg. Daar kwam het eerste uur niets van terecht. Tegen Polen, een kwalitatief sterkere tegenstander, kom je gemakkelijker aan voetballen toe en moet het beter”, besluit Blind.

 

Lees meer over: , ,