Het Nederlands elftal heeft zojuist met 1-2 gewonnen van Polen.

Het elftal was ten opzichte van de wedstrijd afgelopen vrijdag op drie plaatsen gewijzigd: Kenny Tete speelde voor Joël Veltman, Marco van Ginkel voor Kevin Strootman en Steven Berghuis nam de plek van Memphis Depay in.

Die nieuwe opstelling leek zijn uitwerking te hebben: de ploeg van Danny Blind kwam een stuk beter voor de dag dan afgelopen vrijdag, toen met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Ierland. Polen werd veelvuldig vastgezet op eigen helft.

Het prima combinatiespel van Oranje werd na een halfuur uitgedrukt in de kopgoal van Vincent Janssen. De assist was van Berghuis.

Hoewel Arek Milik al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk was geweest, duurde het tot de 60e minuut voor de Polen op gelijke hoogte kwamen. Jędrzejczyk kopte de bal via een corner achter Jasper Cillessen.

Georginio Wijnaldum zorgde er in de 76e minuut echter voor dat Oranje toch met de overwinning naar huis gaat. Hij draaide mooie weg van zijn directe tegenstander en schoot heerlijk in het dak van het goal.