Hoewel Danny Blind blij was met de nipte oefenzege tegen Polen (2-1), wilde hij voor de camera’s van SBS6 niet van opluchting spreken.

“Opgelucht? Nee, zo zit ik er niet in. Ik ben bezig om het spel beter te krijgen. Als dat dan lukt, ben ik daar blij mee”, sprak de bondscoach, waarbij hij meteen naar het matige duel tegen Ierland refereerde: “Het was namelijk de afgelopen wedstrijd niet om over naar huis te schrijven.”

Hij vervolgde: “In de eerste helft was de organisatie goed en konden we Steven Berghuis en Quincy Promes tussen de linies en in de diepte vinden. We gaven toen ook weinig weg, behalve de kans waarbij Bruma uitgleed. In de tweede helft hadden we het één fase heel moeilijk. Zij gingen er steviger in, wonnen veel vaker de tweede bal en wij werden gedwongen de lange bal te spelen.”

Hoewel Blind vooral de teamprestatie prees, had hij wel lovende woorden over voor Vincent Janssen. De AZ-spits zette Oranje op voorsprong en maakte daarmee zijn tweede doelpunt in vier interlands.

“Hij speelde een heel goede eerste helft”, vond de keuzeheer. “Hij bekroont dat vervolgens met een goal. Natuurlijk scoort hij, maar Janssen heeft ook veel waarde voor het team. Hij stoort veel, maakt de nodige meters, is sterk aan de bal en komt ook nog eens voor de goal. Een veelzijdige spits, die alleen maar beter kan worden.”

De derde oefenwedstrijd van Oranje wacht zaterdag, tegen Oostenrijk. Dan begint voor het Nederlands elftal een lange zomer, terwijl in Frankrijk het EK gespeeld wordt.