Vlag van Nederland

Quincy Promes had tegen Oostenrijk een paar heerlijke acties in huis, maar kwam niet tot scoren. Na de wedstrijd stond de vleugelaanvaller voor de camera’s van de NOS.

“We hebben de laatste twee wedstrijden winnend afgesloten. Ik heb drie keer 90 minuten mogen spelen. Het is fijn voor mij, na zo’n lang seizoen, dat ik het toch zo met het nationale elftal kan afsluiten. Met twee overwinningen, dan hebben we wel een vakantie verdiend denk ik”, aldus Promes.

“Ik vind dat ik wel een goal had moeten maken. Ik had mezelf moeten belonen. Het gaat steeds beter, ik krijg steeds meer vertrouwen. Dat komt ook omdat ik minuten maak hier. Alleen de goals die ik bij mijn club maak, moeten hier ook gaan komen”, vindt de aanvaller.

“Er zijn heel veel goede spelers weggevallen. Ik hoef de namen niet te noemen, maar de belangrijke spelers ontbreken bij ons team. Ik denk dat onze kracht nu het team moet zijn en dat hebben we met zo’n jonge ploeg wel laten zien, denk ik.”

“Iedereen werkt voor elkaar, er hangt een goede sfeer en ik denk dat dat als eerste belangrijk is voor een goed resultaat. Dat kun je ook zien op het veld, denk ik. Als je ziet hoe sommige jongens de duels spelen en de passie die erin zit”, vertelt Promes.

“Dat Kevin Strootman terug is, dat geeft wel een enorme boost, ook voor het team. Dat is een jongen die voorop gaat in de strijd en hij neemt ons daar allemaal in mee”, aldus de aanvaller over de aanvoerder van zaterdagavond.

“Ik vond Polen ook een lastige wedstrijd, die hebben we ook eruit gesleept. Ik vind Oostenrijk de beste tegenstander tegen wie we hebben gespeeld en als je dan met 2-0 wint, uit, met 51 duizend man, dan is dat dat knap”, aldus Promes.

“Zij gaan naar het EK, wij helaas niet. Ons doel ligt ietsje verder. Wij willen ons kwalificeren voor het WK. Daar zijn we nu aan aan het bouwen en deze twee overwinningen geven zeker een boost”, besluit de aanvaller.

Lees meer over: , ,