Wie moet het doel van het Nederlands elftal verdedigen? De discussie lijkt vooral tussen Jasper Cillessen en Jeroen Zoet te gaan, maar de derde keuze wordt vaak vergeten: Maarten Stekelenburg.

Stekelenburg kwam met zijn transfers naar Southampton en nu Everton weer in de spotlights en Sander Westerveld, oud-doelman van Liverpool én Oranje, vindt de ervaren man eigenlijk de beste optie voor het Nederlands elftal.

“Qua stijl, ervaring, meevoetballen en uitstraling is hij voor mij de beste keeper”, oreert Westerveld tegenover de NOS. “Tijdens het WK van 2010 behoorde hij tot de besten ter wereld. Hij is met zijn voeten beter dan bijvoorbeeld Jeroen Zoet. En hij heeft presence, oftewel hij is aanwezig.”

De leeftijd van Stekelenburg (33) is daarbij geen issue, vindt Westerveld: “Heel veel mensen zeggen: kijk naar de toekomst. Maar Gianluigi Buffon voetbalt toch ook nog steeds? Er is nog tijd genoeg voor Stekelenburg.”

De oud-goalie vindt tevens dat Cillessen’s keuze om naar FC Barcelona te verkassen geen verstandige is. “Ik heb vernomen dat Marc-André ter Stegen in zijn onderhandelingen heeft bedongen dat hij in zowel de competitie als de Champions League in actie mag komen”, weet Westerveld. “Dan blijven er voor Cillessen zo’n tien tot twintig wedstrijden over en dat is niet genoeg om in het Nederlands elftal te spelen, ben ik bang.”