Er kwam vanavond een pijnlijk einde aan een goede reeks van Oranje. Griekenland was in Eindhoven met 1-2 te sterk en daarmee loopt het Nederlands elftal na vier ongeslagen wedstrijden tegen een nederlaag aan. Het is er bovendien één met slechte timing, want over een paar dagen wacht alweer de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Zweden.

Danny Blind erkent dat de verliespartij geen goed gevoel achterlaat voor dat uitduel. “Het is het weekje wel”, begint hij voor de camera’s van SBS6, ook doelend op alle oproer rondom de KNVB. “Maar dit verandert de doelstelling niet. Het ging om Zweden uit. Daar hoop je naar toe te gaan met een goed resultaat, maar dat is nu niet anders.”

Hij vervolgt: “Ik heb goede dingen gezien, maar alleen in de eerste 20 minuten. We komen op voorsprong, maar geven de goals te gemakkelijk weg. Het geluk was er ook niet. We hadden vier goede uitwedstrijden gewonnen en daar wilden we mee verder. Dat is helaas niet uitgekomen.”

Blind denkt wel dat zijn ploeg deze domper snel kan verwerken. “De focus en het doel blijven hetzelfde, en we hebben morgen en overmorgen nodig om die focus terug te krijgen”, stelt hij. “Het zijn jongens die wekelijks op goed niveau spelen, dus zij kunnen hier mee omgaan. Dit was een vriendschappelijke wedstrijd en dinsdag voor het echie.”