Vanavond staat in de Rotterdamse Kuip Nederland – Wit-Rusland op het programma. Nederland speelde in het verleden zes keer eerder een wedstrijd tegen Wit-Rusland, waarvan vier duels gewonnen werden en twee verloren. Thuis wist Oranje alle drie de duels te winnen, uit was Wit-Rusland twee keer te sterk en trok Oranje één keer aan het langste eind. Alle zes de duels waren voor EK-kwalificatie.

Opvallend is dat het laatste duel met de Wit-Russen, op 11 november 2007 met 2-1 verloren ging. Dit duel in aanloop naar het EK 2008 was echter niet meer van dusdanis belang, want Oranje plaatste zich voor het toernooi en haalde daar de kwartfinale.

In deze wedstrijd van toen gaan we natuurlijk geen verloren wedstrijd terughalen, dus kijken we naar een jaar eerder, toen Oranje thuis tegen Wit-Rusland met 3-0 won. Met twee doelpunten van Robin van Persie en één van Dirk Kuyt zette Oranje destijds direct een goede stap richting EK 2008. Die twee doelpuntenmakers zijn er niet meer bij vanavond, maar laten we hopen dat bijvoorbeeld Vincent Janssen die rol op zich neemt!

Bekijk de beelden van Nederland – Wit-Rusland op 6 september 2006 hier:

kopie