Vlag van Nederland

Bruno Martins Indi is voor het eerst in lange tijd weer terug bij het Nederlands elftal. De verdediger kende een zware periode, nadat hij veertien maanden geleden een rode kaart kreeg in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Die vroege rode kaart was de inleiding voor het verlies van Oranje in dat duel, en uiteindelijk ook het mislopen van het EK in Frankrijk.

Martins Indi, die FC Porto verruilde voor Stoke City, wil nu echter weer vooruit. “Een negatief moment, dat veel invloed heeft gehad. Maar dat is iets uit het verleden. We moeten verder, ik kijk vooruit. Ik wil mijn steentje eraan bijdragen dat we naar het WK van 2018 gaan”, zegt hij tegen AD.

Blind riep Martins Indi na zijn fout niet meer op voor Oranje. “Maar zand erover. Ik ben terug en daar ben ik heel blij mee.” De verdediger wil er weinig over praten, maar probeert er wel iets uit te halen: “Maar ik probeer altijd om positief uit negatieve dingen te komen. Dat is me ook nu gelukt. Ik heb er lering uit getrokken. Dat heeft geresulteerd in hoe ik nu speel.”

Lees meer over: ,