Vlag van Nederland

Precies een jaar geleden was Joshua Brenet nog uiterst kritisch op bondscoach Danny Blind, die er volgens hem een ‘Ajax-beleid’ op nahield. Nu zit Brenet onverwacht zelf bij Oranje door de blessures van Rick Karsdorp en de eerste vervanger Daryl Janmaat en mag hij zijn woorden van toen uit gaan leggen.

Brenet sprak vorig jaar zijn onvrede uit over de keuzes van Blind, die in zijn ogen teveel naar spelers van Ajax keek. “Hij is een man van die club, dat speelt misschien een rol”, zei Brenet destijds. Dat moet hij nu even uitleggen denkt hij: “Ik ga het er wel even met de bondscoach over hebben. Ik ga zeggen dat ik een open iemand ben en dat dat toen op mijn hart lag. En ik ga zeggen dat het voor mij uit de wereld is en dat ik heel blij ben dat ik toch ben opgeroepen ondanks wat ik toen heb gezegd. Ik vind het goed dat de bondscoach niet naar zulke dingen omkijkt en zijn keuzes op het voetbal baseert.”

Brenet had zijn uitnodiging niet verwacht: “Dit is een mooie verrassing en zeker ook een teken dat ik goed bezig ben. De trainer had dat al eerder gezegd en je hoort het ook van buitenaf, van familieleden en zo, maar dit is daarvan een bevestiging. Ik ben zeer blij dat ik hier ben. Als jongetje zag ik Wesley Sneijder al op tv schitteren in het Nederlands elftal en nu mag ik samen met hem op het veld staan.”

Brenet wil zich bewijzen, net zoals Karsdorp tijdens de vorige interland deed: “Die aanvallende kracht heb ik ook dankzij mijn snelheid. Dat is een grote kracht van mij. Ik zal me nu moeten bewijzen. Je bent niet zomaar hier.”

Lees meer over: ,