Vlag van Nederland

De kou tussen Danny Blind en Joshua Brenet is weer uit de lucht. De verdediger van PSV moest hoognodig met de bondscoach spreken na zijn ‘Ajax-uitspraken’ van vorig jaar, maar dat is inmiddels achter de rug. Het was een prima gesprek tussen de bondscoach en de debutant in de selectie.

“Ik nodig debutanten op de eerste avond altijd uit voor een gesprek. En hij wilde mij ook spreken, dus dat kwam goed uit”, zei bondscoach Blind dinsdag. “Ik vroeg hem of hij nog boos op me is, hij zei ‘nee’. Ik ben ook niet rancuneus. Hij had op dat moment zijn hart op de tong, maar dat is uit de wereld.”

Blind zal deze week ook met Bruno Martins Indi spreken, die meer dan een jaar niet opgeroepen werd voor Oranje na zijn rode kaart tegen IJsland vorig jaar. “Met Bruno ga ik vanavond een kopje koffie drinken. Als hij nog ergens mee zit, moet hij dat zeggen, dan is het uit de wereld. Hij heeft geen beste periode gehad bij FC Porto, maar is nu bij Stoke City weer een vaste basisspeler. Daarom zit hij ook weer bij Oranje. Ik verwacht geen ingewikkeld gesprek.”

Lees meer over: , ,