Een vervelend bericht uit Duitsland voor bondscoach Danny Blind. Verdediger Jeffrey Bruma raakte dit weekend tijdens een duel van zijn club VFL Wolfsburg geblesseerd aan zijn knie en zal maandag een mri-scan ondergaan. Zijn nieuwe trainer Andries Jonker is er niet gerust op: “Het ziet er niet goed uit”, aldus Jonker, die vreest voor een zware knieblessure van de ex-PSV’er.

Een zware tegenvaller voor bondscoach Danny Blind, die ook Virgil van Dijk moet missen in de komende interlands vanwege een enkelblessure.

In de laatste interland, afgelopen november tegen Luxemburg, vormden Bruma en van Dijk nog het centrale verdedigingsduo. Op 25 maart speelt Oranje het uiterst belangrijke WK-kwalificatieduel tegen Bulgarije. Drie dagen later volgt een oefenwedstrijd met Italië.

Mogelijk goed nieuws is de opmars van Stefan de Vrij en Wesley Hoedt bij Lazio Roma. Sinds het Nederlands duo samen centraal achterin staan, verloren de Romeinen alleen van Chievo. Na de overwinning op Bologna hebben de twee Nederlandse verdedigers hun serie inmiddels uitgebreid tot vijf duels op rij zonder nederlaag.