Vlag van Nederland

Zaterdag speelt Oranje tegen Bulgarije. Bondscoach Danny Blind staat weer voor enkele lastige keuzes, vandaag kijken we naar het middenveld. Wat we bijna zeker kunnen zeggen dat Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum in de basis zullen staan. Deze twee spelers staan wekelijks in de basisopstelling van Europese topclubs. Het zou dus niet gek zijn dat deze twee spelers de voorkeur krijgen. De keuze voor de derde speler op het middenveld van Blind zal een lastige strijd worden tussen Tonny Vilhena, Davy Klaassen, Jens Toornstra en Wesley Sneijder.

Blind kan natuurlijk voor Sneijder kiezen, de ervaren international die vaak in de basis staat bij Galatasaray. Of kiest de bondscoach voor een van de middenvelders, die het uitstekend doen dit seizoen in de eredivisie. De vier middenvelders zullen het bondscoach Danny Blind in ieder geval heel lastig maken.

Wij denken dat de derde middenvelder, die Blind zal opstellen in de wedstrijd tegen Bulgarije, Davy Klaassen zal zijn. De aanvoerder van Ajax doet het in onze ogen de laatste jaren uitstekend. Ook dit seizoen laat hij merken dat hij voor Ajax een belangrijke factor in het team is en een goede leider.

Laten we hopen, dat hij het bij Oranje net zo goed of zelfs beter doet als bij zijn club Ajax Amsterdam. Wij hebben ieder geval vertrouwen in de aanvoerder van Ajax. Het is nu nog alleen aan de bondscoach Danny Blind hoe de opstelling zal zijn.

Lees meer over: , , , , , , ,