Vlag van Nederland

Het Oranje-avontuur van Danny Blind lijkt zo goed als voorbij, en zijn opvolger krijgt de ondankbare taak om een zinkend schip van de ondergang te redden. Wie heeft daar zin in? Wij zetten zes mogelijke opties op een rijtje.

6. Ronald Koeman

Ronald Koeman Oranje

© Pro Shots

We noemen hem toch maar, hoewel de kans zo goed als nul is dat de Everton-trainer zin heeft om op het riskante Oranje-schip te stappen. Die kans is verkeken, en had door de KNVB al veel eerder gegrepen moeten worden. Dan hadden we misschien het EK 2016 ook nog meegemaakt…

5. Jürgen Klinsman

Jurgen Klinsmann Oranje

© Pro Shots

Er wordt wel vaker gezegd dat Nederland veel kan leren van de Duitse voetbalschool. Waarom die aanpak niet in huis halen met Klinsmann, de voormalig bondscoach van Duitsland en de Verenigde Staten? Met zijn moderne visie klopte hij onder andere Nederland in een oefenduel. Maar ja, wie wint tegenwoordig niet van Oranje…

4. Ron Jans

Ron Jans Oranje

© Pro Shots

Jans heeft bij PEC Zwolle meerdere seizoenen laten zien dat hij in korte tijd een goed team kan smeden uit een gevarieerde spelersgroep. Daar staat tegenover dat de trainer een enigszins wisselvallige loopbaan kent en eigenlijk geen grote clubs op zijn cv heeft staan.

3. Dick Advocaat

Dick Advocaat Oranje

© Pro Shots

De kleine generaal zwaait af bij Fenerbahce en opvallend genoeg presteerde het Nederlands elftal opeens een stuk beter toen hij kortstondig assistent van Blind was. Dat Dick het risico neemt, lijkt echter twijfelachtig.

2. Louis van Gaal

Louis van Gaal Oranje

© Pro Shots

Tja, waarom niet? De tweevoudig bondscoach kan met een miraculeuze WK-kwalificatie nog een extra kers op de taart zetten, om zijn teleurstellende periode bij Manchester United uit te wissen. De discipline van Van Gaal lijkt een ideaal middel om orde in de chaos te scheppen.

1. Frank de Boer

Frank de Boer Oranje

© Pro Shots

De meest gehoorde optie. Frank is na zijn mislukte avontuur bij Internazionale alweer even clubloos en lijkt een ideale kandidaat voor het bondscoachschap. De voormalig Ajax-trainer heeft echter al meerdere malen aangegeven nog liever een paar jaar clubtrainer te zijn.

En een aantal nóg minder realistische opties: Gertjan Verbeek, Claudio Rainieri, Co Adriaanse, Erik ten Hag, Ruud Gullit…

Lees meer over: , ,