Vlag van Nederland

Nu bondscoach Danny Blind officieel ontslagen is en de KNVB heeft aangekondigd voor juni een nieuwe bondscoach te willen hebben kan het speculeren over de opvolger beginnen. Frank de Boer is een veelgenoemde naam, maar is de kans dat hij het wordt groot? Zijn broer Ronald denkt van niet.

De tweelingbroer van Frank de Boer ziet in de clubloze trainer een goede kandidaat, maar verwacht niet dat zijn broer het gaat doen: “Hij zou geschikt zijn, maar ik denk niet dat hij dat gaat doen. Het afbreukrisico is nogal groot en het lijkt me dat Frank dagelijks met een team wil werken. Om iets op te bouwen. En parttime, dat lijkt me ook niks voor hem.”

De beste optie is volgens hem Van Gaal: “Maar ik zou hem adviseren het niet te doen. Dan is Henk ten Cate dus een optie. Iemand met charisma, die international gelouterd is en van aanvallend voetbal houdt. Zet er dan een oud-speler al Ruud van Nistelrooij of Mark van Bommel naast.”

Ook een buitenlandse optie zou goed kunnen.”Daar sta ik zeker voor open. Maar dan wel één die ook van het aanvallende voetbal is. Dan zou een Duitser kunnen zijn. Of een Argentijn of een Spanjaard.”

Lees meer over: ,