Vlag van Nederland

Hij zou gelden als één van de droomkandidaten voor de functie van bondscoach van Oranje. Ronald Koeman zit echter goed op zijn plek bij Everton en een baan als bondscoach is voorlopig echt niet aan de orde.

Koeman kon de wedstrijd zaterdagavond niet zien, maar kreeg veel appjes tijdens de wedstrijd. “De dag erna heb ik een samenvatting bekeken. De beelden vertelden genoeg. Het was op z’n zachtst gezegd dramatisch”, zei hij tegen VI.

Koeman kreeg natuurlijk direct berichtjes van bekenden met de vraag of hij beschikbaar is. Volgens hem heeft hij niet gezegd dat hij dat absoluut niet is: “Zo heb ik dat niet gezegd. Iemand appte me met de vraag of ik beschikbaar was. Wat denk je zelf?, antwoordde ik. Wat moet ik er ook op zeggen? Ik werk heel prettig bij Everton aan een mooi project waar we pas mee begonnen zijn.”

Koeman kijkt terug op de periode dat hij wél duidelijk beschikbaar was: “Ze hebben hun kans gehad. Nu zijn we twee bondscoaches en een paar assistenten verder. En kijk waar we staan met ons voetbal.”

Wie het nu wel moet worden weet hij niert:”Ik waag me niet aan namen, maar het lijkt me duidelijk dat het iemand moet zijn die z’n sporen heeft verdiend, een coach met een grote staat van dienst en veel ervaring. Het is namelijk een hele klus.”

Lees meer over: ,