Vlag van Nederland

Als het aan voormalig bondscoach Bert van Marwijk ligt dan stelt de KNVB voor de komende vijf WK-kwalificatieduels Louis van Gaal aan als bondscoach. Volgens Van Marwijk kan de voetbalbond dan rustig zoeken naar een oplossing voor de lange termijn, dat zei hij gisteren bij Peptalk.

“Ze moeten nu niets halsoverkop iemand voor twee jaar gaan aanstellen. De KNVB moet eerst de eigen organisatie op orde krijgen. Ze moeten gewoon iemand kiezen voor die vijf duels. En dan denk je aan Van Gaal”, aldus Van Marwijk.

Jorge Sampaoli, de trainer van Sevilla, wordt ook genoemd als opvolger van Blind. Dat vindt Van Marwijk echter een slecht idee: “Die heeft met Chili de Copa América gewonnen. Dat is een behoorlijke prestatie, maar hij is niet mijn type trainer. Hij is een beetje een schreeuwer. Hij doet het goed met Sevilla, maar zijn voorganger won geloof ik ook al drie keer de Europa League. Je moet prestaties altijd in perspectief plaatsen. En daarnaast, een Nederlandse trainer moet gewoon lukken. Maar eerst moet de KNVB zijn zaakjes op orde krijgen.”

Lees meer over: ,