Voormalig directeur van de KNVB, Bert van Oostveen, heeft zich uitgesproken over de situatie bij de voetbalbond. Hij kijkt ook terug op zijn eigen periode als directeur.

“De KNVB zit in een lastige periode. Toen ik opstapte als directeur betaald voetbal is mijn beoogde opvolger het niet geworden”, vertelde hij bij BNR. “In mijn optiek was hij er klaar voor. Hij is het nog niet geworden. Maar er is wel een impasse aan het ontstaan. En dat doet me wel zeer.”

Dat het allemaal wat langer duurt voordat het opgelost is snapt Van Oostveen: “Ik begrijp goed dat er eerst naar de structuur wordt gekeken en dan pas naar de poppetjes. Ik wil niet over mijn graf heen regeren. Het had sneller gemogen, maar het is goed dat de discussie echt goed plaatsvindt.”

Dat Oranje zich opnieuw niet gaat plaatsen voor een toernooi is wel een probleem: “Ik vind het op z’n minst zorgelijk. Het is niet voor niets dat we in 2014 zeiden dat we met elkaar moesten toewerken naar de toekomst. We hebben het symposium gehad en dat is omgezet in nieuw beleid. Dat kost tijd”, aldus Van Oostveen.

Van Oostveen weet dat Hiddink en Blind een verkeerde keuze was, maar verdedigt zichzelf ook: “Maar toen ik Louis van Gaal in 2012 aanstelde als bondscoach, verklaarde iedereen mij ook voor gek. Het kan verkeren, zeker in het voetbal. Hij is een van de beste bondscoaches.: