Vlag van Nederland

Officieel had het moeten gaan over de nieuwe bondscoach Dick Advocaat, maar op de persconferentie van Hans van Breukelen was met name Henk ten Cate onderwerp van gesprek.

Ten Cate wees het bondscoachschap af toen hij naar eigen zeggen doorkreeg dat hij niet de enige kandidaat was, terwijl Van Breukelen hem had gezegd dat dat wel het geval was. Volgens Van Breukelen is daar niets van waar.

“Ik heb nooit een toezegging gedaan. Dat zegt Henk”, verdedigde de technisch directeur zich. “Ik heb me verbaasd over de uitspraken van Henk. Ik kan toch nooit een toezegging doen als ik in gesprek ben met meer mensen? Dan zeg ik niet: jij wordt het. Dat is niet eerlijk naar hem en Advocaat.”

Vooral het feit dat Ten Cate een journalist van VI liet meeluisteren naar telefoongesprekken, is bij Van Breukelen in het verkeerde keelgat geschoten. “Ik vind het ronduit onbeschoft dat hij niet zegt dat er iemand mee zitten luisteren. Ik ben achteraf heel erg blij dat hij uiteindelijk geen bondscoach is geworden”, aldus de oud-keeper.

Lees meer over: