Vlag van Nederland
International van de week: Dirk Kuyt

International van de week: Dirk Kuyt

WK 2018

Is hij al 2,5 jaar geen international meer? Dat weten wij ook wel, maar dat maakt toch niks uit deze week! In onze ogen is niemand anders dan Dirk Kuyt uit Katwijk de terechte international van de week.

De 104-voudig international stopte in oktober 2014, na het WK waarop Oranje als 3e eindigde, als international van Oranje. De absolute voorbeeldprof, die altijd keihard heeft gewerkt en een voorbeeld is voor vele jeugdspelers. Hij speelde een WK-finale in 2010 en werd derde op het WK 2014 en nam dus na meer dan 100 interlands afscheid.

En dan gisteren, de dag dat Feyenoord voor het eerst in 18 jaar kampioen van Nederland kon en moest worden. Dirk Kuyt mocht in de basis starten, mede omdat Tonny Vilhena geschorst was, en beschaamde dat vertrouwen van coach Van Bronckhorst geen moment. Wat heet, Kuyt maakte binnen de twee minuten al de 1-0 en niet veel later de bevrijdende 2-0. Het feest werd compleet toen Kuyt in de tweede helft zijn hattrick compleet maakte met een penalty. De titel in Rotterdam is daarmee een feit, en dat was precies waarvoor hij twee jaar geleden terug naar Feyenoord kwam.

De kans dat hij gaat stoppen als voetballer lijkt groot, al wilde hij er gisteren nog niet teveel over zeggen tegen de Telegraaf: “Ik heb een duidelijk beeld van mijn toekomst. Daarvoor was deze wedstrijd niet meer bepalend. Ik vind het respectvol om het eerst met de trainer en de club te bespreken. Dit was vandaag niet meer van invloed. Ik weet hoe ik er in sta…”

Nu geniet Kuyt vooral van het moment. Het kampioenschap is het mooiste moment dat hij heeft meegemaakt: “Voor mij is dit het summum. Hier kan geen enkel moment tegenop. Geen WK-finale, geen Champions League-finale. Ik heb bij fantastische clubs mogen spelen, maar dit hier is het mooiste van alles. Dit is de grootste club van Nederland. Wat ik hier met dit team heb gepresteerd, is bovenmaximaal.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,