FC Groningen-doelman Sergio Padt is dé verrassing in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De keeper is uiteraard apetrots op zijn plek in de voorselectie van bondscoach Dick Advocaat. Hij hoopte er natuurlijk wel op, maar had het niet verwacht. “Het zou zeer uitzonderlijk zijn als iemand van Groningen wordt geselecteerd.”

“Het klinkt cliché, maar hier droom je van”, zegt hij op de site van zijn zaakwaarnemersbureau Wasserman. “Ik hoorde van mijn vriendin dat ik in de voorselectie was opgenomen. Ik was er zelf niet echt mee bezig. Ik heb wel gekeken wie eventueel de concurrenten zijn en dan heb je stiekem een beetje hoop. Maar zoiets spreek je niet hardop uit.”

Padt is samen met vaste klanten Jasper Cillessen (Barcelona) en Jeroen Zoet (PSV) één van de drie doelmannen die door bondscoach Dick Advocaat zijn geselecteerd voor de wedstrijden tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg. Een definitieve selectie lonkt dus: “Er zijn maar drie keepers geselecteerd, maar je weet niet of de bondscoach ze uiteindelijk alle drie wil meenemen of dat er een afvalt. Voorlopig richt ik me eerst nog op de play-offs. Pas later ga ik me met Oranje bezighouden.” Padt strijdt met Groningen in de play-offs voor een ticket in de voorronde van de Europa League.