Vlag van Nederland

Nick Viergever meldde zich afgelopen zondag bij de selectie van het Nederlands elftal. Hij baalt nog stevig van de verloren Europa League-finale, waaraan hij zelf niet mee mocht doen door een schorsing: “Het was heel frustrerend dat we geen grip kregen op de wedstrijd.”

Dat hij de finale moest missen deed direct na Lyon het meeste pijn: “De grootste klap kwam eigenlijk al na de wedstrijd tegen Lyon, toen was ik een paar dagen alleen maar aan het balen. Je krijgt niet vaak de kans om een finale te spelen in je leven, het is heel zuur die te moeten missen door een schorsing.”

Nu heeft hij echter heel veel zin om voor Oranje te gaan spelen: “Omdat ik de laatste wedstrijd bij Ajax niet speelde, wil ik hier wel graag spelen. Ik heb een paar vrije dagen gehad en me kunnen opladen. We moeten er nu bij Oranje twee goede weken van maken.”

Viergever heeft de meeste kans op de positie van linksback, al is de concurrentie daar groot. “Nathan Aké, Bruno Martins Indi en Daley Blind, die later deze week aansluit. Ik moet nog laten zien dat ik een basisplaats verdien. De laatste periode bij Ajax heb ik bijna alles gespeeld, hopelijk krijg ik die kans nu ook. Ik ben er klaar voor en zal er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen.”

Lees meer over: ,