Vlag van Nederland

Eerder deze week liet bondscoach Dick Advocaat al weten dat Wesley Sneijder vanaf het begin meedoet tegen Luxemburg. De middenvelder speelt daarmee zijn 131ste interland voor Oranje waardoor hij alleen recordinternational wordt.

Advocaat liet gisteren optekenen dat Sneijder een centrale rol zal vervullen en niet hangend op links speelt. Het middenveld bestaat waarschijnlijk naast Sneijder uit Wijnaldum en Strootman.

In de verdediging kiest hij voor het Lazio-duo Stefan de Vrij en Wesley Hoedt. “Ik heb altijd in het centrum graag een links- en rechtspoot”, sprak Advocaat. Veltman en Blind zullen vermoedelijk de backs van Oranje zijn.

Voorin zal Arjen Robben spelen, ondanks zijn maagproblemen eerder deze week. “Of hij helemaal fit is? Nou, hij heeft tweeënhalve dag niet getraind… Maar na de training zei hij dat hij zich goed voelde.”

Advocaat heeft Robben hard nodig denkt hij. “Ik heb de wedstrijd tegen Bulgarije ook gezien en toen was er heel weinig creativiteit in het elftal. Daarom zet ik Sneijder ook centraal neer.” Spits zal Vincent Janssen zijn en op links gaat het tussen Promes en Memphis Depay.

In het doel staat Jasper Cillessen.

Dit is de vermoedelijke opstelling van Nederland – Luxemburg:

Dit is de opstelling van Nederland – Luxemburg van 9 juni 2017 onder leiding van bondscoach Dick Advocaat.

Lees meer over: , ,