Vlag van Nederland

Mochten de OranjeLeeuwinnen zondag de finale van het EK voetbal voor vrouwen winnen, dan vindt de huldiging plaats in Utrecht.

Dat heeft burgemeester Jan van Zanen aan de gemeenteraad geschreven, zo meldt het AD. De KNVB heeft onlangs geïnformeerd bij Van Zanen of Utrecht de huldiging wilde organiseren.

Bij winst in de EK-finale vindt de huldiging plaats op maandag 7 augustus in Park Lepelenburg tussen 18.00 en 20.30 uur. De Nederlandse voetbalbond koos voor Utrecht vanwege ‘de prachtige start van het toernooi op 16 juli, de centrale ligging van onze stad en de gunstige ligging ten opzichte van de KNVB Campus, het basiskamp van de OranjeLeeuwinnen’, zo schrijft Van Zanen.

“De afgelopen week hebben we samen met de KNVB enkele voorbereidingen getroffen”, aldus Van Zanen. Volgens de burgemeester is de KNVB verantwoordelijk voor de inhoudelijke en logistieke programmering, inclusief toezicht en bezoekerscommunicatie.

De gemeente regelt de zaken omtrent veiligheid, vergunningen, mobiliteit en communicatie met omwonenden. Zaterdag zal er al worden gestart met wat opbouwwerkzaamheden, om zo op tijd klaar te zijn.

De EK-finale wordt zondag om 17.00 uur gespeeld tegen Denemarken.