Vlag van Nederland

Jackie Groenen was donderdagavond weer een van de sterspeelsters aan de kant van de OranjeLeeuwinnen. Met een fraaie voorzet vanaf rechts gaf ze de assist voor de openingstreffer van Vivianne Miedema.

De middenvelder speelde iets meer vanaf rechts dan vanuit het centrum: “Dat was afgesproken werk”, legt ze uit aan het Algemeen Dagblad. “We wisten dat het heel druk zou worden in het centrum en dat Engeland daar de duels aan wilde gaan, dus wij probeerden daar onder vandaan te voetballen.”

“Ik dook steeds in het gat op de rechterflank en Sjaan (Shanice van de Sanden, red.) kroop dan naar binnen. Dat plan pakte fantastisch uit. Daaruit kon ik ook die voorzet geven bij de 1-0”, vertelt ze na afloop.

De Leeuwinnen maken op het EK in eigen land indruk: in vijf duels, die allemaal gewonnen werden, is het doelsaldo 9 doelpunten voor en slechts 1 goal tegen. “Een heerlijk doelsaldo, ja. We doen het voorin goed, maar achterin ook. De cijfers liegen niet.”

“3-0 in de halve finale is natuurlijk opnieuw een topuitslag”, vindt ook Groenen. “We wisten dat het zwaar ging worden tegen de Engelsen, die hard kunnen rennen en goed zijn in de duels, maar wij hebben gewoon weer lekker gevoetbald.”

Lees meer over: