Vlag van Nederland

OranjeLeeuwinnen krijgen A-status

OranjeLeeuwinnen Door op 11 augustus 2017 om 16:30 uur

Live: Spanje - OranjeLeeuwinnen © Pro Shots

De prestaties van de OranjeLeeuwinnen op het afgelopen EK heeft de vrouwen de A-status van NOC*NSF opgeleverd. Die status geeft de speelsters meer mogelijkheden om zich fulltime op hun topsport te focussen.

De speelsters krijgen de beschikking over een pakket aan voorzieningen, zoals verzekeringen, vervoersmogelijkheden, studieregelingen, carrièrebegeleiding na topsport, onkostenvergoedingen en een mogelijke aanvulling op hun inkomen.

Meer over
Het laatste Oranje-nieuws op Whatsapp? Dat kan! App 'aan' naar 06 8340 1983. Onder de 18? Vraag toestemming aan je ouders!

Om in aanmerking te komen voor een A-status is een mondiale top-8 prestatie tijdens een WK, Olympische Spelen of een ander internationaal topsportevenement wat betreft deelnemersveld en geleverde competitie gelijk is aan een WK.

“Ere wie ere toekomt. Dit is echt een bekroning van de geweldige prestaties van onze dames”, zegt KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee op de site van de voetbalbond.

“Met deze A-status zullen de OranjeLeeuwinnen ook in de toekomst vast onze verwachtingen blijven overtreffen”, aldus Van der Zee.

De A-status is een jaar geldig.