Met een mix van ervaring en talent heeft Dick Advocaat een evenwichtige selectie samengesteld, zo vindt hij zelf. Met de terugkeer van Robin van Persie, maar ook met het oproepen van Mathijs de Ligt en Donny van de Beek kiest hij voor zowel de korte termijn als de toekomst.

De selectie van Van Persie legt Advocaat als volgt uit: “Ik denk dat hij nog steeds een van de beste aanvallers is. Hij heeft een beetje lopen kwakkelen met zijn fitheid. Maar als je hem op de juiste manier gebruikt, dan denk ik dat hij nog een heel belangrijke bijdrage kan leveren. In welke rol dan ook. Ik ben er zeker van overtuigd dat we spelers nodig hebben die dit al een keer hebben gedaan.”

Voor van de Beek en De Ligt had Advocaat mooie woorden. Hij ziet in hen de toekomst van het Nederlands elftal: “Donny van de Beek is in potentie een van de spelers die we in de toekomst bij het Nederlands Elftal moeten gebruiken. Datzelfde geldt voor de Ligt. De laatste keer op de training had ik hem er graag bij, dus nu ook weer.”

De keuze tussen Elia en Promes is in het voordeel uitgevallen van laatstgenoemde, vooral door zijn doelpunten: “Promes is meer een afmaker, Elia is meer een pingelaar, een voorbereider. Maar we hebben nu ook goals nodig en ik had geen zin om in deze fase dingen uit te gaan proberen.”