In Amerika weten ze het zeker. In 2026 zal het WK voetbal plaatsvinden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Dat zegt althans Charlie Stillitano, organisator van de lucratieve voetbaltoernooien in de Verenigde Staten. “Alleen een gekke actie van Donald Trump kan nog roet in het eten gooien”, zegt hij.

De Verenigde Staten hebben samen met Canada en Mexico een bid ingediend voor het eerste wereldkampioenschap voetbal dat met 48 landen afgewerkt zal worden. Zestig van de tachtig groepswedstrijden zullen in Amerika gespeeld en vanaf de kwartfinales zijn alle duels in de VS. Mexico en Canada zullen echter ook een aantal wedstrijden toegewezen krijgen.

Het enige waar Stillitano bang voor is, dat is een dwaze actie van Trump: “Elke ochtend word ik wakker en zie ik dat onze president iets nieuws op Twitter heeft gezet. Het enige dat ons bid nog kan dwarsbomen is een gekke actie van Donald Trump, maar zelfs dan kan ik het me niet voorstellen. Ik heb gesproken met mijn contacten binnen de FIFA, UEFA, CONCACAF en Conmebol en het is eigenlijk al een feit. Ik zou geschokt zijn als het toernooi niet naar ons gaat.”

De enige concurrent voor het WK van 2026 is Marokko en in juni zal het toernooi worden toegewezen.