Hij speelt iedere week een hele wedstrijd in de Premier League en toch wordt hij constant genegeerd door de bondscoaches bij Oranje de laatste jaren. Verdediger Erik Pieters snapt ook niet waarom hij nooit wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal, terwijl hij toch zo goed bezig is.

Met de aanstelling van Ruud Gullit had Pieters weer de hoop op een kans. Gullit is namelijk van mening dat Nederland in het buitenland best goede verdedigers rond heeft lopen, die niet zo eenvoudig aan de kant worden gezet door de tegenstander. Toch blijft Pieters genegeerd worden: “Maar de kans een Premier League-verdediger te selecteren, laten Dick Advocaat en hij onbenut”, zegt hij.

“Ik vraag me al een tijd af waarom ik niet bij Oranje zit. Ik speel wekelijks, en soms zelfs vaker, op hoog niveau, in de Premier League. En Stoke City is een heel stabiele subtopper. Wat kan ik meer doen? Er worden nu jongens opgeroepen die bij hun club niet eens linksback spelen.”

Wat hij nog meer kan doen dan dit weet Pieters zelfs ook niet: “Ik heb aan de ene kant heel vaak de neiging gehad om zelf de trainer te bellen. Maar aan de andere kant weet ik wat ik kan en ik heb dat ook laten zien. Dus ik laat het lekker.”