Davy Klaassen was er de laatste keer niet bij toen Oranje verloor van Frankrijk en won van Bulgarije. Nu staat hij met het Nederlands elftal voor twee ongelooflijk belangrijke wedstrijden. Oranje moet winnen, en nog met ruime cijfers ook. Maar Klaassen wil daar niet op vooruit lopen: “Laten we eerst maar zorgen dat we twee keer winnen…”

Alles op de aanval heeft volgens Klaassen geen zin: “Als je het veld ingaat met de gedachte dat je met 5-0 of 6-0 moet winnen, ga je tegen jezelf spelen. Dus ik denk dat we dat gewoon moeten opbouwen: eerst proberen te winnen en dan aan de doelpunten denken.”

Een jaar geleden won Oranje thuis met 4-1 van de Wit-Russen. Klaassen scoorde destijds de 3-1 maar volgens de voormalig Ajacied ging het toen niet heel gemakkelijk: “Pas na de 3-1 en 4-1 ging het makkelijker.”

Of Klaassen dit keer meespeelt en opnieuw van waarde kan zijn weet hij nog niet: “Dat zien we wel. We hebben heel veel spelers die kunnen scoren. Maar ja, je kunt ook niet elf aanvallers opstellen.”