Vlag van Nederland

Het Zweedse voetbalelftal deelde vanavond een mokerslag uit aan Oranje door het thuisduel met Luxemburg met maarliefst 8-0 te winnen. De reacties van de spelers van Zweden na afloop waren duidelijk. Nederland is op z’n plaats gezet.

Vooral Marcus Berg kende schijnbaar veel wrok richting het Nederlands elftal: “Oranje heeft veel gepraat over het verschil in doelsaldo en hoopte dat wij faalden en zij hun werk konden doen tegen Wit-Rusland. Wij hebben ons werk echter al gedaan. We zullen zien hoe het bij hen gaat vanavond.”

Andreas Granqvist, die twee penalty’s scoorde vanavond, verwacht vooral dat het Nederlands elftal het moeilijk krijgt in Wit-Rusland om veel goals te maken. “Er zijn nu nogal negatieve gedachten in het Nederlandse team. Het is moeilijk om in Wit-Rusland met vergelijkbare cijfers te winnen.”

Ola Toivonen was wat milder voor Oranje: “Jullie moeten met grote cijfers winnen én een overwinning boeken tegen ons, maar wij komen naar Amsterdam om ook de winst te pakken. We willen eerste worden in de groep als Frankrijk punten verspeelt”, vertelde hij aan de NOS.

Lees meer over: , ,