Wij dachten dat Dick Advocaat de enige was die nog geloofde in plaatsing voor de play-offs, maar ook Vincent Janssen denk nog dat een gigantische stunt van Oranje tegen Zweden aanstaande dinsdag mogelijk is. Oranje moet met zeven goals verschil winnen, maar dat is volgens de spits niet onmogelijk.

Tegenover NOS zegt de spits: “Natuurlijk is de kans heel klein, maar zolang die hele kleine mogelijkheid er nog is. Je moet die wedstrijd toch spelen. Het is een heel lastige opgave, maar er zijn meer gekke dingen gebeurd in het voetbal. Daar moeten we aan vasthouden.”

Janssen erkent dat de monsterscore van Zweden tegen Luxemburg een harde klap was: “Je weet dat als je die wedstrijd met ruime cijfers wint, dat het dan nog steeds mogelijk is. Als Zweden dat kan, kunnen wij dat ook. Maar je bent ook wat ongelukkig denk ik”, zo doelt hij op enkele grote kansen. “We kregen drie, vier uitgelezen kansen. Er moeten er meer in.”

Dick Advocaat bracht in de 56e minuut al Bas Dost als extra spits, wat even wennen was voor Janssen: “Natuurlijk is het hartstikke gevaarlijk als Bas erbij komt, want hij is hartstikke gevaarlijk in de zestien. Dat is positief, maar je offert ook een speler op. Er kwamen meer ruimtes. Wit-Rusland werd in die fase ook wat sterker. Als je dat omzet tijdens een wedstrijd, dan moet je er toch aan wennen.”