Vlag van Nederland

Als het aan meesterscout Piet de Visser ligt dan krijgt Oranje een Duitse bondscoach aan het roer. De voetbalkenner denkt dat de huidige bondscoach van die Mannschaft Joachim Löw de perfecte kandidaat zou zijn om Oranje uit het dal te trekken.

De Visser legt uit: “Ik zou graag bij het Nederlands elftal een Duitse trainer willen zien, die dan ook de baas is in de opleiding van de KNVB voor de jeugdtrainers. Haal Joachim Löw! Waarom niet? De KNVB heeft geld hoor. We hebben nog steeds een grote naam in het buitenland. Alleen, we bakken er niks van. Dat moet nu direct omgedraaid worden. Anders gaan we ook niet naar het WK van 2022. En dat zou een schande zijn.”

Hij vervolgt: “Jeugdtrainers moeten spelers niet alles voorkauwen. En ze moeten meer trainen. En als de Nederlandse trainers dat niet willen, niet beloven en niet kunnen waarmaken, dan moet je er een aantal uit Duitsland halen. Duitsland heeft geleerd van de Hollandse School, maar ze hebben wel en-en gedaan. Dus de techniek, maar ook de mentaliteit en de hardheid van trainen erin gebracht”, aldus De Visser.

Lees meer over: , ,