Vlag van Nederland

Oranje staat voor een schier onmogelijke opgave om zich alsnog te plaatsen voor de play-offs van het WK 2018 in Rusland. Het Nederlands elftal van bondscoach Dick Advocaat moet Zweden met minimaal zeven doelpunten verschil verslaan om nog kans te maken op deelname aan dat WK.

Mocht Oranje slagen in deze missie, dan is het in elk geval wél geplaatst voor de play-offs, want Oranje zal dan niet de slechtste nummer twee van de negen groepen zijn. In de barrages volgt dan mogelijk wel een clash met bijvoorbeeld Italië.

De Zweden komen echter niet voor een nederlaag naar Amsterdam. Ondanks het feit dat de eerste plaats in de groep bijna kansloos is, zouden de Zweden toch graag laten zien dat zij terecht op de tweede plek van de poule staan. Een overwinning in de Amsterdam ArenA zou dat nogmaals bevestigen.

Bondscoach Dick Advocaat wijzigt zijn elftal ten opzichte van zaterdag op vier plaatsen. Ajacieden Matthijs de Ligt en Joël Veltman vervangen achterin Daryl Janmaat en Karim Rekik. Op het middenveld neemt Klaassen de plaats in van de geblesseerde Pröpper en voorin vervangt Bas Dost Vincent Janssen.

Zweden zal vermoedelijk in dezelfde opstelling starten als waarmee het afgelopen zaterdag Luxemburg met 8-0 in de pan hakte.

Wedstrijdinformatie

Tegenstander
Zweden (39e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Kwalificatiewedstrijd
Periode
Aanloop WK 2018
Wedstrijddatum
10 oktober 2017
Aanvang wedstrijd
20:45 uur
Stadion, plaats
Amsterdam Arena, Amsterdam
Uitzending
NPO 3 om 20:00 uur

Lees meer over: ,