Het Nederlands elftal heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Zweden, en loopt daarmee het WK 2018 definitief mis. Oranje moest met zeven doelpunten verschil winnen om de play-offs veilig te stellen.

Toch kreeg menig Nederlander misschien een beetje hoop toen Nederland in de 17e minuut op voorsprong kwam. Niemand minder dan Arjen Robben stiftte de strafschop heerlijk binnen. De aanvaller stond even daarvoor nog huilend het volkslied te zingen, waarmee duidelijk werd dat het zijn laatste interland zou zijn.

Ook het tweede doelpunt kwam van de voet van Robben; en wat voor één. Op aangeven van Ryan Babel toonde de aanvaller zijn klasse door onberispelijk binnen te rammen.

Dat was in de 40e minuut, maar tot een ‘wonder van Amsterdam’ kwam het niet. Na rust kwam Bas Dost nog voor Vincent Janssen, maar tot meer doelpunten leidde dat niet. Ook het inbrengen van Davy Klaassen en Daryl Janmaat veranderde niets aan de zaak.

Een overwinning dus, maar Oranje heeft er niets aan. Voor de tweede maal op rij zal Nederland ontbreken op het WK 2018.