PSV-doelman Jeroen Zoet snapt er niks van dat hij niet de eerste keeper van het Nederlands elftal is. Zoet is de enige van de doelmannen van Oranje die een vaste basisplaats heeft bij zijn club, maar zit zich de laatste wedstrijden toch de verbijten op de bank.

Zoet snapt niet dat Advocaat steevast voor Cillessen kiest: ‘Absoluut niet zelfs. Maar ik kan er niets meer aan veranderen, dus heeft het niet veel zin daar lang bij stil te blijven staan. Ik kan mezelf zeker de laatste maanden niets verwijten, omdat ik bij mijn club top presteer. Als dat niet zo is, zou ik ook niet zulke uitspraken doen. Het is een keuze geweest van de bondscoaches, daar moet ik mee omgaan.’

Waarop Advocaat zijn keuzes baseert weet Zoet ook niet, in elk geval niet op speelminuten: ‘Dat klopt, denk ik, en dat is heel vervelend voor mij. De ene keer gaat het wel over het hebben van ritme en een andere keer telt dat ineens niet. Dat is verwarrend.’

het vele wisselen is volgens Zoet een van de punten waardoor Oranje niet geweldig presteert: ‘Als er altijd maar gewisseld wordt, worden spelers teleurgesteld, is er onzekerheid en dat helpt niet mee. Dat is mijn conclusie. Als die vaste basis er wél zou zijn en ik zou daarin niet spelen, dan zou ik me uiteraard in die rol schikken. Maar zoals het nu is gegaan, is niet goed geweest. Nu schik ik me ook in die rol, maar ik ben het er niet mee eens.’