Anders dan gebruikelijk de afgelopen generaties gaat het de laatste tijd nogal eens over de doelmannen bij Oranje. Kende het Nederlands elftal in de jaren van Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg weinig twijfel wie er eerste doelman was, tegenwoordig is de strijd onder de lat wat dat betreft een stuk boeiender.

Jasper Cillessen stond gisteren, net als de andere interlands onder Dick Advocaat, onder de lat, maar daar is absoluut niet iedereen het mee eens. Vooral Jeroen Zoet beklaagde zich openlijk over de basisplaats van Cillessen in Oranje, terwijl hij bij FC Barcelona altijd op de bank zit.

Cillessen zelf kan daar niet zoveel mee: “Het is niet zo dat we met trainingen niets doen bij Barcelona. Op trainingen krijg ik meer te doen dan met wedstrijden. Ik denk ook dat ik verder een redelijke wedstrijd heb gespeeld.”

Tegen Schotland kende Cillessen niet zijn beste wedstrijd: “Ik ben ook niet tevreden, maar wel blij. We hebben als ploeg niet goed gespeeld en ik was een beetje slordig.” Vooral de terugspeelbal van Virgil van Dijk waarop hij mistrapte zag er knullig uit:”Ik raakte de bal verkeerd en dan ziet het er stom uit. Gelukkig kregen we daardoor geen goal tegen en hield ik uiteindelijk de nul.”