Zo ziet de voorbereiding van Oranje op het EK eruit

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 jun. 2024, 17:41
02 jun. 2024, 11:27
© IMAGO

Het EK in Duitsland gaat op 14 juni van start. Het Nederlands elftal zit in Groep D en speelt drie groepswedstrijden tegen Frankrijk, Oostenrijk en Polen. Daarvoor speelt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman nog twee vriendschappelijke interlands en belegt de selectie twee trainingskampen. Mee Met Oranje zet hieronder alle belangrijke data op een rij en legt uit hoe de komende weken er voor Oranje uitzien.

De voorselectie voor het EK maakte Koeman op 23 mei bekend en het grootste deel van het keurkorps verzamelde zich op 27 mei in Zeist voor een ‘pre-camp’. Alleen de spelers die nog clubverplichtingen hebben, sluiten zich later bij Oranje aan. Op woensdag 29 mei maakte de bondscoach de definitieve EK-selectie bekend en drie dagen later sloten de overige spelers aan.

Lees ook: Dit is het volledige speelschema van het EK 2024

Op 6 en 10 juni speelt Nederland twee vriendschappelijke interlands tegen Canada en IJsland in De Kuip in Rotterdam. De dag na die laatste wedstrijd reist de ploeg af naar Wolfsburg voor het laatste trainingskamp. Op zaterdag 16 juni speelt Oranje de eerste groepswedstrijd tegen Polen in het Volksparkstadion in Hamburg. De finale van het EK is op zondag 14 juli in het Olympiastadion in Berlijn.

Voorbereiding Nederlands elftal

Speelschema Nederlands elftal

  • Zondag 16 juni: Nederland - Polen (15.00 uur in Hamburg)
  • Vrijdag 21 juni: Nederland - Frankrijk (21.00 uur in Leipzig)
  • Dinsdag 25 juni: Oostenrijk - Nederland (18.00 uur in Berlijn)