Volgens directeur Eric Gudde hoeven we voor februari geen nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal te verwachten. Dat zegt hij tegen de NOS.

Gudde is met de commissie nog flink aan het zoeken naar een technisch directeur en pas daarna zal de bondscoach aangewezen worden. De KNVB wil niet overhaast te werk gaan bij de zoektocht naar een opvolger voor Dick Advocaat.

“Ik denk dat januari nog wel voor een groot deel in het teken staat van het afmaken van de analyse”, zegt Gudde. “Ik hoop in februari de eerste gesprekken te voeren, dat moet ook bijna wel”, aldus de bestuurder.

Gudde vervolgt: “Ik heb met diverse mensen gesproken. Met stafleden van nu en van toen, met coaches die bij de jongerenteams zitten, met een aantal collega’s, met een aantal spelers. Dus het is een hele vari√ęteit aan gesprekken.”

Namen van mogelijke opvolgers van Advocaat noemt hij nog niet: “Ik heb met zoveel mensen gesproken, maar ik heb uiteraard de afspraak dat ik geen enkele naam noem. Dus ook op deze naam hoef ik niet in te gaan.”