Vlag van Nederland

Sherida Spitse verruilt FC Twente per direct voor het Noorse Vålerenga. De 27-jarige aanvoerster van de OranjeLeeuwinnen tekent een tweejarig contract bij de club uit Oslo.

Spitse geeft op de site van haar management aan dat de toekomst van haar gezin de belangrijkste stem voerde: “Ik heb sinds negen maanden een gezin, dus daar houd ik rekening mee bij de keuzes die ik maak. Noorwegen is voor ons als een tweede thuis, mijn verloofde heeft hier haar werk en de cultuur is ons niet vreemd. Het is heel fijn om hier verder te bouwen aan onze toekomst.”

De middenveldster speelde al eerder in Noorwegen, destijds voor LSK. “De Toppserien is bovendien een sterke competitie”, vervolgt Spitse. “Ik kijk er naar uit om elke week wedstrijden op hoog niveau te spelen. De plannen en werkwijze van de trainster spreken mij heel erg aan dus ik ben blij om hier een nieuwe stap in mijn carrière te kunnen zetten.”

“Uiteraard wens ik FC Twente veel succes met de tweede seizoenshelft en wil ik iedereen bij FC Twente enorm bedanken voor het afgelopen jaar”, besluit ze.

 

Lees meer over: