Vlag van Nederland

De KNVB had er beter aan gedaan om Dick Advocaat eerder aan te stellen als bondscoach tijdens de WK kwalificatie. Dat is de mening van Fred Rutten, wiens naam met regelmaat rondzingt in Zeist om technisch directeur te worden.

Volgens Rutten had Oranje zelfs gewoon naar het WK moeten gaan, maar dan had het minder lang door moeten gaan met Danny Blind en sneller de keuze voor Advocaat moeten maken. “Kijk naar de resultaten van Dick Advocaat. Dan had je wellicht in de play-offs gezeten.”

Rutten ziet de toekomst van het Nederlands elftal helemaal niet zo somber in als veel van zijn collega’s: “Ik ben helemaal niet somber. Natuurlijk zijn we niet op het WK. Maar als je kijkt naar de wedstrijden die we hebben gewonnen, dan zijn we echt niet zo slecht als iedereen beweert.”

Zien we Rutten zelf binnenkort terug in Zeist? Hij laat zich er niet echt over uit: “De KNVB is bezig met een proces waarin de bond vertrouwen heeft. Niemand weet wie ze uit de hoge hoed zullen toveren. Ik heb in ieder geval nooit iets uitgesloten.”

Lees meer over: ,