De nieuwe bondscoach Ronald Koeman is nog geen twee uur bekend en nu lijkt er al stront aan de knikker. De assistenten van Koeman zouden Patrick Lodewijks en Kees van Wonderen moeten worden, maar Koeman zou helemaal niet zitten wachten op laatstgenoemde.

Dat weet althans Hans Kraay jr. “Dat is niet de keuze geweest van Koeman”, vertelt de presentator bij FOX Sports. “Koeman houdt heel erg van een eigen staf. Ik geloof daar ook heilig in. Zijn broer Erwin had het prima kunnen doen als veldtrainer. Maar hij heeft gezegd: ik wil nu alleen iets doen.”

Kraay vervolgt: “Koeman heeft bij Feyenoord fantastisch gewerkt met Jean-Paul van Gastel. Nu met Van Wonderen. Die is hem puur door zijn strot geboord door de KNVB. Dat mag, want zij zijn de baas. Ik ben benieuwd of Van Wonderen écht kan trainen.”

Op de persconferentie van vanmiddag wilde Koeman niet te veel ingaan op zijn mogelijke assistenten, maar het verhaal van Kraay lijkt hout te snijden. Als Van Wonderen als mogelijke assistent wordt genoemd, antwoordt de bondscoach ontkennend. Bij de naam van Lodewijks knikt hij wel.

Ook Koeman’s keuze voor fysiektrainer Jan Kluitenberg is niet rond, weet Kraay. “Daar heeft-ie bij veel clubs mee samengewerkt. Maar dat is er nog niet helemaal doorheen. Ze zijn blij met elkaar, maar er zijn al wat kleine fricties.”