Vlag van Nederland

Wesley Sneijder gaf vorige week aan dat hij geen international meer is van het Nederlands elftal. De middenvelder hoopte daarna op een mooi afscheid in Oranje van spelers en fans, net zoals Robben had vlak voor het einde van het jaar na het duel met Zweden. Hij had zijn zinnen gezet op het oefenduel met Engeland, volgende week vrijdag in de ArenA, maar krijgt daar niet het afscheid waarop hij hoopte.

“Het moment was fantastisch geweest, maar ik kan het wel enigszins begrijpen dat ze het niet dan doen”, vertelt Sneijder tegen de NOS. “Een nieuwe bondscoach wil zijn nieuwe groep bij elkaar hebben. Die wil niet een wedstrijd die in het teken staat van mij.”

“Het gaat niet om mij, het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen”, zegt Sneijder. “Ik ben er vijftien jaar onafgebroken bij geweest, ik ben recordinternational. Zoals Robben zijn afscheid heeft gekregen, denk ik dat het voor mij ook op zijn plaats is.”

Het duel van drie dagen later tegen Portugal is gene optie voor Sneijder: “Maar dat is een uitwedstrijd, dus niet voor eigen publiek. Ik heb wel gedacht: ik heb tegen Portugal gedebuteerd, ik heb onder Ronald Koeman bij Ajax gedebuteerd, hoe mooi zou het dan zijn om onder Koeman bij het Nederlands elftal te eindigen tegen Portugal? Maar het is wat het is, ik ga er ook niet moeilijk over doen.”

Lees meer over: ,