23 maart 2018

Logo Voetbalbond

Nederland - Engeland

20:45

Amsterdam Arena, Amsterdam

Koop tickets!

Logo Voetbalbond '  . $uitploeg_full . '

Wedstrijdinformatie

Tegenstander
Engeland
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Aanloop WK 2018
Wedstrijddatum
23 maart 2018
Aanvang wedstrijd
20:45 uur
Stadion, plaats
Amsterdam Arena, Amsterdam

Op vrijdag 23 maart staat in de Amsterdam ArenA het oefenduel NederlandEngeland op het programma. Het duel tussen de Engelsen en Nederlanders is de eerste wedstrijd in 2018 voor beide landen.

Het duel wordt gespeeld op vrijdagavond, vijf dagen voor het oefenduel met Spanje. Engeland plaatste zich wel voor het WK 2018 in Rusland en zal in Oranje een ideale sparringspartner zien in aanloop naar dat toernooi. We kennen de Engelsen van bondscoach Gareth Southgate onder meer van enkele bekende namen als Harry Kane, Dele Allien Raheem Sterling. De Engelse nationale ploeg heeft de laatste jaren flink verjongd en dat is ook te zien in de selectie.

Het laatste Oranje-nieuws op Whatsapp? Dat kan! App 'aan' naar 06 8340 1983. Onder de 18? Vraag toestemming aan je ouders!

Nederland en Engeland speelden 20 keer eerder tegen elkaar en de balans is net in het voordeel van Oranje. Zes overwinningen tegenover vijf van de Engelsen, negen keer eindigde het duel in een gelijkspel.

De laatste keer dat beide landen elkaar troffen was op 29 maart 2016, toen beide landen tegenover elkaar stonden op Wembley. Oranje won met 1-2 dankzij doelpunten van Vincent Janssen en Luciano Narsingh. Eerstgenoemde verdiende mede door zijn goede optreden in dat duel een transfer naar Tottenham Hotspur. Zoals bekend werd dat tot nog toe echter geen doorslaand succes.

Het duel zal vermoedelijk het eerste duel zijn van een nieuwe bondscoach van Oranje. De opvolger van Dick Advocaat zal het duel voornamelijk gebruiken om op te gaan bouwen richting de Nations League, die in september 2018 van start gaat.

Historie

Laatste wedstrijd
23 maart 2018
Statistieken
6x gewonnen, 9x gelijk, 5x verloren

Nieuws over Nederland - Engeland