Wesley Sneijder nam afscheid als international van het Nederlands elftal. Hij had gehoopt op een mooi afscheid tijdens het oefenduel Nederland – Engeland, maar hij moet nog even wachten.

Oud-international Johnny Rep snapt dat Koeman de wedstrijd met Engeland een ongeschikt moment vindt: “Natuurlijk moet Sneijder een afscheidswedstrijd krijgen. Maar niet in zo’n oefenwedstrijd met Engeland lijkt me. Dat is daar niet zo voor bedoeld toch? Dus wat dat betreft snap ik Koeman wel, die wil zo’n wedstrijd tegen Engeland juist gebruiken om nieuwe spelers uit te proberen”, zegt hij tegen AD Sportwereld.

Arthur Numan, international tijdens het succesvolle WK in Frankrijk 1998 is het met Rep eens, maar hoopt wel dat er een mooi afscheid komt: “Er zal toch nog wel een echt afscheid van komen rond een wedstrijd van het Nederlands elftal? Dat verdient Sneijder in elk geval wel. Met zijn verdiensten voor het voetbal en zijn leiderschapskwaliteiten. Maar ik snap Koeman ook wel. Die wil weer helemaal opnieuw beginnen en als je er dan iemand van de oude garde rond hebt lopen, voelt dat misschien toch minder goed.”

Volgens Berry van Aerle moet er een aparte wedstrijd komen: “Hij is toch recordinternational? Nou dan verdient hij dat wel hoor. Een aparte ja, niemand heeft zoveel interlands gespeeld als hij. Tijd voor een aparte wedstrijd voor hem dan dus”, vindt Van Aerle.