Vlag van Nederland

Nederland heeft vanavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Slowakije. Het was een broeierige avond in Trnava, en dat was vooral af te zien aan het trage spel van Oranje.

Slowakije had er meer zin in en strafte het slordige spel van Nederland al in de negende minuut af. Voormalig Willem II-speler Nemec verschalkte Jeroen Zoet van dichtbij, na slechte rugdekking van Daley Blind.

Oranje werd niet wakker geschud door dat doelpunt, maar bleef de bal verliezen op het middenveld. Slowakije kon daardoor nog een paar keer gevaarlijk worden. De ploeg van Ronald Koeman had nauwelijks iets in te brengen.

Na rust zat Nederland er wat dichter op, ongetwijfeld na een donderpreek van Koeman in de theepauze. Ruud Vormer kwam in de ploeg voor Donny van de Beek en bracht wat meer dynamiek op het middenveld. Dat leidde even later tot de gelijkmaker van Quincy Promes.

Hoewel Oranje een paar keer dicht bij de 2-1 was, bleef het bij een gelijkspel in Slowakije. Een teleurstellend resultaat na de laatste zegepartij op Portugal (3-0). Werk aan de winkel voor de wedstrijd tegen Italië van aanstaande maandag.

Lees meer over: ,