Vlag van Nederland

Hij was er in 1998 dichtbij met het Nederlands elftal, maar werd uiteindelijk uitgeschakeld in de halve finale door Brazilië. Volgens Frank de Boer besefte het Nederlands elftal niet hoe goed het eigenlijk was in 1998.

Volgens de Boer was Oranje echt één van de beste landen tijdens het WK in Frankrijk:”In 1998 waren we net zo goed als alle andere landen, maar dat beseften we toen niet.”

De Boer baalt enorm dat hij dat toernooi niet won, hij zou er zelfs zijn Champions League titel met Ajax voor inruilen zo zegt hij tegen het Engelse Independent: “Het WK is de moeilijkste prijs om te winnen. Je kunt de Champions League winnen door de beste spelers ter wereld te kopen, maar dat kan niet bij het WK. Ik betreur het nooit een WK te hebben gewonnen. Vooral in 1998. Ik zou mijn medaille van de gewonnen Champions League in 1995 zo in willen ruilen voor eentje van het WK.”

Hij vervolgt: “Ik was toen vanaf dag één gefocust op één ding: de wereld laten zien wie Frank de Boer was. En ik speelde fantastisch. We haalden de halve finale en ik werd verkozen in het all-star team. Ik betreur het dat we dat WK niet wonnen. We waren outsiders, maar hadden een fantastische generatie spelers. We waren net zo goed als alle andere landen, maar we geloofden er niet in. Marcel Desailly vertelde later dat ze geluk hadden gehad met het Franse team dat ze ons niet troffen in de finale. De Fransen vonden ons ook het beste team.”

Lees meer over: ,