Vlag van Nederland

Komende donderdag neemt Wesley Sneijder afscheid in het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Peru. Ondanks dat drie dagen later alweer het belangrijke duel met Frankrijk op het programma staat, gaat het deze week voornamelijk over de tijd van Sneijder bij Oranje. Ook Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum kijken graag terug op de tijd met Sneijder bij Oranje.

De Vrij denkt met plezier terug aan zijn goal op het WK 2014 tegen Spanje, met een assist van Sneijder: “Ik ben hem nog dankbaar voor de assist, de vrije trap, die hij gaf voor mijn goal tegen Spanje. Dat is iets wat me altijd bijblijft en dat toernooi was het hoogtepunt van mijn interlandcarrière.”

“Dit afscheid laat je ook beseffen dat de tijd voorbijvliegt en dat je af en toe ook maar even moet genieten van de mooie dingen. Maar aan de andere kant gaan die dingen zo. Zo is het leven en zo is de voetballerij”, aldus De Vrij tegen de NOS. “Ik vind dat hij dit afscheid ook verdient en ik voel me vereerd dat ik ook een periode deel heb mogen uitmaken van zijn carrière.”

Ook Wijnaldum kijkt met plezier terug op de jaren dat hij met Sneijder speelde: “In mijn tijd in Brazilië was ik, als we vrije tijd hadden, heel vaak samen met Wesley. En ook met Arjen”, zegt Wijnaldum. “Eigenlijk heb ik toen gezien wat voor persoon hij is. Buiten de grappen om is hij een goed persoon die spelers wil helpen en niet alleen aan zichzelf denkt.”

Sneijder was zowel op als naast het veld belangrijk voor zijn medespelers, zo zegt Wijnaldum: “Er was ook een periode dat hij ter discussie stond en niet opgeroepen werd. Zelfs toen was hij goed voor de groep. Ik heb heel warme herinneringen en een fijn gevoel bij Wesley.”

Lees meer over: , ,