Vlag van Nederland

De eerste helft kwam hij maar weinig in het spel voor, maar in de tweede helft liet Memphis Depay in het duel met Peru weer eens wat van zijn klasse zien. De aanvaller scoorde tweemaal, en hoopt deze lijn door te trekken richting de Nations League.

De 24-jarige aanvaller van Olympique Lyon speelde een hoofdrol in het afscheidsduel van Wesley Sneijder, een speler waarin hij mooie tijden kende bij Oranje: “Hij is een grote inspiratiebron voor mij. Wesley laat iedere wedstrijd zoveel kwaliteit op het veld zien. Ik probeer net als hem ook uit te groeien tot iemand die iets kan betekenen voor dit team en voor ons land. Als aanvaller wil ik het verschil maken op het veld. Het is lekker om nu belangrijk te zijn voor de ploeg, we hebben echt gevochten voor deze overwinning.”

Depay zag ook de invallende Frenkie de Jong uitblinken gisterenavond: “Als hij zo blijft doorgaan, kan hij de rol van spelverdeler zeker op zich gaan nemen. Ik ben fan van hem, hij begon me op het veld gelijk te voeden met ballen. Gisteren maakte ik daar al een grapje over. We waren in het hotel aan het voetbaltennissen op zo’n tafel. Ik zat in een hoekje, maar Frenkie raakte de bal verkeerd en schoot ‘m naar mij. Ik zei: hey, je bent me al aan het zoeken hè? Vandaag heeft hij me gevonden op het veld.”

Lees meer over: , ,