Vlag van Nederland

In navolging van Wesley Sneijder, die donderdagavond afscheid nam van het Nederlandse publiek, zullen ook Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart afscheid gaan nemen bij Oranje, dat heeft de KNVB bekendgemaakt.

Het afscheid van de generatiegenoten van Sneijder zal er wel iets anders uitzien dan dat van de middenvelder tegen Peru afgelopen donderdag. Een afscheidsduel krijgen Kuyt en VdV niet, maar de KNVB wil de twee wel op gepaste wijze afscheid te laten nemen van het publiek. ‘Vanwege hun grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal verdienen zij een bijzondere avond waarop het Oranjelegioen afscheid kan nemen van hun vroegere helden’, aldus de voetbalbond.

Het afscheid zal plaats gaan vinden rondom de Nations League wedstrijd met Duitsland op 13 oktober in de Johan Cruijff Arena. Rafael van der Vaart (109 interlands, 25 goals) en Dirk Kuyt (104 interlands, 24 goals) krijgen zo ook de mogelijkheid afscheid te nemen van het publiek.

De KNVB gaat jaarlijks zo’n afscheidsmoment organiseren, voor de mannen en de vrouwen:’Het gaat hierbij om spelers die zelf hebben aangegeven hun carrière als actieve international te willen afsluiten en/of die stoppen met betaald voetbal. In de even jaren zijn de mannen aan de beurt. In oneven jaren wordt er voortaan voor de OranjeLeeuwinnen een afscheidsavond georganiseerd.’

Lees meer over: , ,