Vlag van Nederland

Het zou zomaar eens kunnen dat zondagavond in het Stade de France in Parijs tijdens het Nations Leagueduel Frankrijk – Nederland, twee spelers die zijn opgeleid bij Willem II in Tilburg samen in de basis van het Nederlands elftal staan.

Aanvoerder va Oranje Virgil van Dijk en debutant tegen Peru, Frenkie de Jong, speelden allebei in de jeugd van de Tilburgers, al schitterden ze allebei niet in het shirt van de Tricolores. Van Dijk vertrok al op jonge leeftijd naar FC Groningen en Frenkie de Jong naar Ajax.

Toch vond Van Dijk het wel een mooi moment, toen de Jong donderdag in het veld kwam tegen Peru: “Leuk toch, dat we allebei bij Willem II hebben gespeeld’’, zegt Van Dijk.

De twee spraken er de afgelopen week ook over samen: “Ik heb het er met Frenkie over gehad. Voor de opleiders van toen is het toch mooi om te zien dat er twee voormalige jeugdspelers van Willem II in Oranje staan. Dat het ­eerste elftal dáár er nooit iets aan heeft gehad? Dat was toen, achteraf is het makkelijk praten. Maar er is in de opleiding goed werk geleverd, denk ik.”

Van Dijk ziet in De Jong een potentiële topspeler voor Oranje: “Frenkie kan een geweldige speler worden, hopelijk kan hij de lijn die hij heeft ingezet doortrekken. Al is er nog een lange weg te gaan. Hij neemt risico, maar hij weet volgens mij wanneer dat kan en wanneer dat niet kan. En jullie zien het misschien niet, maar hij is ook erg sterk. Kijk maar hoe goed hij de bal kan afschermen.”

Lees meer over: ,